Perut keras

Hi mommy, 1 2 hari ni baru perasan perut sy keras bukan sbb baby mengeras. Tp sy tak rasa sakit pun. Skrg dah 36w3d, tu tanda nk bersalin ke? 1st baby..

4 Balas

Td sy tanya nurse pasal ni. Dia kata normal sbb baby tgh cari laluan nk turun ke bawah. Asalkan kiraan gerak baby cukup, itu normal. Tp klau dh start keluar darah, lendir, sakit pinggang boleh terus ke hospital.

4y ago

Yeke? Ok tq info sis 😊

Sy 36mggu 5hri perut rajin jd mngeras...tp tggu pecah ketuban or kluar lendir sekali drh...bru2 nie kluar lendir je

4y ago

Sy xpergi hospital pon...smlm kluar lendir putih jernih

Kalau ada turun darah/air, or setiap 5 minit perut mengeras kena terus pergi hospital ya puan

4y ago

Baik. Tkasih 😊

Try cek kt klinik sis tnye nurse