Ingin tahu 🥲

Hi mommies.tak tau mcm mana nak cakap tapi sy sorang je ke yg kadang kadang fikir kandungan dalam perut ni okay ke tak,sihat ke?last scan masa 8w. Sekarang dah 11w.nak pergi checkup kena tunggu lagi seminggu 🥲

4 Balas

Paham sgt wak.. Cuma kuat n byk kan berdoa.. Doa awk skrg mujarab sbb awk seorang ibu.. Sentiasa meniti di bibir dan di hati doakan ank panjang umur dan sempurna segala²nya.. Setiap masa doa la awk.. Paling² mujarab bila bangun malam.. Kan lapar waktu malam kan.. Mcm sy lapar 2 kali waktu malam.. Jam 1 pagi dengan jam 4..bgun jam 4 tu kalau xnk buat solat sunat.. Angkat tangan dan berdoa la.. InsyaAllah Allah dgr wak.. Sy pon mcm awk.. Kdg fikiran negatif ni sbb kita bce org post something y negatif wak.. Tu sbb kalau rse xperlu, xpayah bukak pon app ni.. Sy buka hri² pon utk point je hihi.. Sbb kdg tgok y post n komen kdg tu byk y x membina dan membantu pon

1y ago

In shaa Allah,sy cuba hilangkan rasa negatif ni.terima kasih awk 🥲❤️

Heheh pernah dlu fikir jgk, Pastu org kata try cari hobby baru(ex menjahit, masak, main game) sibukkan diri supaya kita tak terlalu risau or fikir pelik2. takut kita stress. cari aktiviti yg boleh buat kita happy🥰❤️

1y ago

Okay awk,terima kasih.sy cuba cari hobi baru lepasni 😊❤️

Faham sangat..saya pun sama lagi anak first..awal tu setiap minggu pergi scan..lepas 10 week,setiap 2 minggu saya pergi 😂😂 Sabar jelaa haha agaknya sampai anak kicking nanti baru stop gi scan ni..

saya pun sama..tapi sy slalu je pi scan..sbb risau punya pasai..

1y ago

saya pnah scan masa 6w,7w,8w..kira hampir setiap week laa p scan..sbb sy pnah gugur jadi risau tu lebih..nanti 10w pun Inshaa Allah plan nk p scan juga..sbb klu kk depa ikt jadual..xscan setiap week..