Scan 8w 6d belum nampak

Selepas 2 minggu tunggu, harini repeat scan ki ke 2. Still tak nampak kantung dan baby. Ikutkan tarikh last period dah 8w 6d (tapi period saya tak regular). Awal dulu pernah 2 kali je cramp sangt2. Lepastu tak ada dah. Cramp yg mild je. Tu pun kadang2 je dan setakat ni sy takde apa apa pendarahan. Check hb okay, nadi pun okay. Dr diagnose early pregnancy dan kene repeat scan lagi 😔. Risau. Dr pesan kalau cramp teruk dan ada pendarahan, terus ke hosp. Ermm kene tunggu lagi 2 minggu 🥲. Ada tak kat sini pengalaman yang sama?

Scan 8w 6d belum nampak
5 Balas

Saya pon macam ni..hari2 rasa nak buat UPT dan da 2x repeat scan 1st sebab terlalu awal doc xnampak kantung sebab rahim tebal..then sy repeat selang 2weeks kantung dah ada tp baby xnampak maybe baru 5week.. sebab piriod irregular..since saya xde pendarahan dan spotting sy assume kandungan sy sihat…n sy still buat UPT kat rumah..sampai husband ckp “dahlaa tu jgn membazir” 20/6 ni appoiment KKIA utk buka buku pink..sebab sy tak sabar n xpuas hati selagi xnampak baby n heartbeat sy risauuu..

12mo ago

sis same dgn sy..kalo boleh hari2 nak buat upt.😂😂..hri tu scan pon tak nmpk kantung lgi...nak tgu lama sikit bru p scan..irregular period jugk..so far takde bleeding.

saya pun sama.. 🥺 sy last period 20/3.. time raya check upt naik double line.. 26/4 cek klinik baby x nampak.. normal lah sbb awal lagi.. pastu 20/5 try cek lagi doktor suruh.. masih x nampk jgk 🥲 esok 2/6 kena cek lagi.. harap kli ni nmpk da laa.. risau sngt takut x jadi..

mungkin sbb period irregular tu ssh nk dpt week yg sepatutnya..klau awak risau..awak bole guna darah b hcg utk confirmkan pregnancy awakk...sbb sye awal dlm 3-4 weeks sye amek darah je tak scan..klau awak tknk tggu 2 mggu utk scan awak bole amek darah b hcg tu

12mo ago

haah..ckp je awak dh ckp upt double line..tpi scan tk nmpk .bole nk amek darah hcg takk..nk confirmkan pregnant..ckp je dgn doctor mcm tu

Sepatutnya da kena nampak tu heartbeat. Saya skrg mcm awak jugak 8weeks5days. Dah ada heartbeat n size kantung pun mmg 8 weeks. Kalau ada pendarahan terus je gi hosp awak. Saya doakan baby awak selamat . Jgn risau tauu .

Tunggu 2 minggu lagi ye.. Sy masa ank first pn macam tu kalau ikut date last period dh 8week tapi scan tk nampak scan sekali lagi baby nampak tapi saiz 8week jgk.. Mungkin baby mengecil sebab sy puasa penuh 😌