luahkan masalah

Hi mommies,sy baru 20hari pntang.. selalu mndi ttup pntu blk ,buka pntu tndas sikit je sbb nk tgk2 kn bby.. aritu abg ipar sy dtg rmh dgn mntua.. selalu xprnh msk blk kmi.. ttba kmarin msa sy mndi bby nangis abg ipar sy trus serbu pintu blk pg tgk tp dia biarkn bby nangis dia tgk sy mndi celah2 pintu tndas.. lps dr tu trus dia brani msk2 blk kmi.. smlm smpai lewat mlm dr jm 12 hingga 4pg dia dpn pntu blk je tgk bby sda tdr or blm.. sy pelik jg mulanya..tp fikir positif mungkin dia mw tgk bby maybe.. lps tu time sy dodoikn bby smbil tgk drama korea d hp kpla hadap meja smbik dduk d kerusi.. berani2 dia pg blakang sy, first pg kcau2 bby.. sy positif la ttba dia pg cium leher sy..sy trus teriak,mntua da tdr d ruang tamu,asben o/station.. cpt2 sy lari pg tepi katil,nk kluar dia dkt pintu.. nsb baik bby xtdr dia mcm fhm je mama dia xselamat..takutnya Allah je Tau,lps tu sy kluar konon2 nk buat air sbb lapar sambil hdupkn lmpu ruang tamu dan bising2 supaya mntua sy bgn.. mntua sy bgn cpt2 sy tnggalkn air mnum msk blk kunci pintu.. smpai ni xkluar2.. tnggu asben...sy ada bgtw asben, tp nk bgtw mntua risau plk nt dia ckp sy buat cerita.. smoga sy dan baby sntiasa dlm lindungan Allah ..amin

43 Balas

Sila hati2 sis. Mmg bagus kalau sis buat2 bising time nk keluar bilik. Supaya mertua alert sikit. Abg ipar belum kawen ke? Gatal semacam je.

5y ago

Blm kawen lg dia sakit tu krja pn tdk

Ya Tuhan...sis kena hati2 lepas ni k...tkut ada apa2 jadi..Takut sy lepas baca kes sis ni...hope tuhan sentiasa jaga sis...😫😮

5y ago

Ya sis.. lps ni sy lbh berhati2 msk blk trus kunci

Hti2.. kunci pintu next time sbb kite xtau bnde nk jd...utk keselamatan better kluar la dr rumah tu..duduk rumah sndiri

Biadap betul.. Kena jerit sis jgn biarkan Org mcm tu dah tak tahan gatal sgt tu dia mst akn tnggu peluang lg nanti..

Ya Allah, semoga di jauhkan benda yang tidak baik. Pasang hp. Buat video call. Klu dia cuba buat benda tak elok

Eishh.. Bhaya nye sis.. Balik kg sis jek laa. Jauh kn dri dari org cmtu.. Smoga sis n bby dilindungi.. Amin..

Ya Allah semoga sis kuat dan tabah.... Da akhir zaman da nie xtaw halal haram hmmmm... Jga diri berbaik sis....

5y ago

Thnks sis, insyallah smoga Allah jauhkn hatinya dr buat perkara xbaik pd kmi

Take care sis..Kurang ajar juga tuu..Semoga kita semua djauhkan benda2 mcm ni 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Suruh abang ipar tu kahwin kalau belum berkahwin. Kalau dah, beri amaranlah. Takkan nak diam.

Sabaq yaa sis.. Tggu asben balik.. Xselsa nya pantang mcm tu.. Rasa mcm diperhatikn je..