luahkan masalah

Hi mommies,sy baru 20hari pntang.. selalu mndi ttup pntu blk ,buka pntu tndas sikit je sbb nk tgk2 kn bby.. aritu abg ipar sy dtg rmh dgn mntua.. selalu xprnh msk blk kmi.. ttba kmarin msa sy mndi bby nangis abg ipar sy trus serbu pintu blk pg tgk tp dia biarkn bby nangis dia tgk sy mndi celah2 pintu tndas.. lps dr tu trus dia brani msk2 blk kmi.. smlm smpai lewat mlm dr jm 12 hingga 4pg dia dpn pntu blk je tgk bby sda tdr or blm.. sy pelik jg mulanya..tp fikir positif mungkin dia mw tgk bby maybe.. lps tu time sy dodoikn bby smbil tgk drama korea d hp kpla hadap meja smbik dduk d kerusi.. berani2 dia pg blakang sy, first pg kcau2 bby.. sy positif la ttba dia pg cium leher sy..sy trus teriak,mntua da tdr d ruang tamu,asben o/station.. cpt2 sy lari pg tepi katil,nk kluar dia dkt pintu.. nsb baik bby xtdr dia mcm fhm je mama dia xselamat..takutnya Allah je Tau,lps tu sy kluar konon2 nk buat air sbb lapar sambil hdupkn lmpu ruang tamu dan bising2 supaya mntua sy bgn.. mntua sy bgn cpt2 sy tnggalkn air mnum msk blk kunci pintu.. smpai ni xkluar2.. tnggu asben...sy ada bgtw asben, tp nk bgtw mntua risau plk nt dia ckp sy buat cerita.. smoga sy dan baby sntiasa dlm lindungan Allah ..amin

43 Balas

Sy pulak takut bila baca.. Mmg kurang ajar perilaku abg ipar sis tu, mmg kene bg tau pd mertua sis, kalo sis diam je xmustahil bende ne akn jd lg.. Malah tindakn yg lebih melampau lg dy bole buat.. Sbb sy pernah terbaca cerita lebih kurang kes sis ne, tp si perlaku tu bapak mertua dy.. X berani nak luahkan takut orng xpercaya cerita dy smpi bapak mertua naik tocang..nauzubillah min zalik.. Sy doakn semoga mak mertua sis akn terima ape yg sis luahkn dan paham situasi sis.. Smoga sis sentiasa d lindungi oleh Allah swt.. Aamiin

Ya Allah sis.. zman skrg nih org yg serumah ngn kita pun xbole pcaya.. ipar sis tuh xde ank bini ke?? Hadoiii sis, jge dri ok.. klau bole jgn bg dia peluang lgsung dkt ngn sis n bby.. ape pun alasan dia, jgn benarkan.. xbole sis, jgn takot nk bgthu org, bgthu je mentua.. Salah tetap salah.. lg sis takot lg dia suka.. pervert mmg cmtuh.. isssh geram lak sye.. panas hati.. 😤😤😡

5y ago

Moga dipermudahkan urusan sis yek.. ☺️☺️

husband sis respon mcmna sis? sis kena bagitau and report. utk kebaikan sis, baby dan husband. aduhhh tkut ny sy bacaaa 😭😭😭😭🙏🙏🙏🙏 . org mcmtu nty akan ambil kesempatan klu sis tak bsuara. uhuhuuu. tp org mcm tu jg bahaya kalau sis berani langkah. sy paham situasi sis. sbb ada anak kecil sana. keselamatan. sis bhubung dgn husband tnya mcmna ye. myb blh pindab klua uhuhuuuuu

5y ago

Bahaya Ada abang ipar sangap camtu.

Ckp la sis. Terus terang.. kadang bile kite tak ckp nnt org ingat kite pun lyn. Bersuara dkt ang ipar tu tk kn die tk boleh nk pikir. Tk pun jika nk mandi minta tlg mil tgk kn bby so sis mandi tutup pintu betul2. N jika nk susu kn anak bwk msk bilik tutup pintu kunci. Dgn cara mcm tu myb abg ipar phm

Patut time tu awak trus bagitau mentua awak . Sb dia akan nmpk muka awak pucat takut tu so akan trus percaya.. Tp klu bgtau lmbt ni orang sush percaya.. Better awak bgtau sb klu xbgtau dia akan ulang balik dia ingt awak suka pulk. Sb saya ada je pengalaman mcm tu org rumh sndiri kcau😪

Sis . Klu boleh masa mandi tolong kunci bilik tidur utama . Jadi sis selamat dan boleh tengok dari bilik mandi . Tak ada yg kacau untuk keselamatan sis. Saya pun nk bgi susu kt baby bilik tidur saya kunci dari pandangan lelaki bkn suami . Untuk keselamatan kita sis

Krg ajar namanya msk blk org..xde adab..geram btul sye prangai llaki mcm tu..saya doakan puan xdianiaya..cerita pd suami..jgn takut bertrs trg..kalau saya,saya akan beritahu mak mertua yg saya tdk selesa klu abg ipr msk ke blk saya..ckp saja puan takut jadi fitnah nanti.

5y ago

Yalaa alasan yg lg bgs ni

Xblh dibiarkan..nnti naik lemak macam2 plak dia blh wat..please buat sesuatu..klu dah brni cium leher apa lg lpas nie..Mtk dijauhkn dr prkara2 xelok..seram btul..time dia dtg terus msuk bilik knci siap2..report la sis..jgn bg muka kt ipar mcm tu..kslmatan lbih pnting

Sis mesti bersuara, jerit kuat2 ... beranikan diri utk brsuara..org yang dirasuk dgn nafsu tak kenal belas kasihan tau.. Susah kalau ada2 berlaku kesian jg dgn baby... cepat2 settlekan masalah ni jgn sampai melarat...doakan spy sis n baby dilindungi 🙏

5y ago

Dasarr kurang siuman ipar sis tu...eiii geram plaa...hope sis okay jee situ k..sentiasa hti2 tau...risauu ni

ya Allah better buat report polis terus benda2 mcm ni jngn dipandang remeh ni da dikira cubaan nk merogol .. ingt sis pentingkan keselamatan diri kita dulu .. klau sis tk report lain hari tk mustahil dia bole buat lgi dasyat ..