Si abang pukul adik

Hi mommies..sy ada anak umur 2thn lbih dgn baby 7bln..yg si abg ni suka sgt pukul adik, kalo dia xtolak dia akn cubit adik tu or buat ape2 smpai adik nangis..mcm mana ye? any tips yg pnh handle situasi cmni?

4 Balas

Tu saja nk tarik perhatian ibu ayah nya. Rasa kurang kasih sayang Tercabar kehadiran orang baru. Kena bg perhatian yg sama kpd abgnya. Insyaallah, nnt abgnya akan menerima & sayang adik sepenuhnya