anak ta lmbt pikup ape yg kite ajar

contoh abg da 3tahun tp bile kite ajar die ta dpat paham tp si adik bru 1tahun 6bulan..si adik lagi cepat belajar?ade sape boleh bg tips ta?

3 Balas

semua budak berbeza. jangan banding kan and jangan bagi pressure sangat kalau ada yang lambat. just support and keep ajar anak kita, insyaAllah nanti dia pick up jugak. as a parents kita kena selalu yakin pada anak kita.

proses pembelajaran anak tak sama. gaya belajar mereka juga tak sama. ada yg lebih kepada visual. ada yg lebih kepada auditori. terus galakan anak belajar dan jangan putus asa.

kene bnyak bercakap dgan abang