susu badan

Hi mommiesssss....ada tk petua utk meriahkan susu bdn???bby bru msuk sbulan..susu bdn dh makin kurang...klau blh tkmau bgi susu lain..tgk ank pn mcm tk knyang pla nyusu..

4 Balas

Teruskan bagi susu sis, ble baby isap tu akan bg rangsangan pada breast, insyallah lama² susu meriah, petua mama sy pulak kene minum air suam, n mintak bidan urut utk meriahkan susu. Baby insyallah kenyang tu, dia kecik lagi kadang kite rasa dia xkenyang padahal dia kenyang je tu, sis kene menyusu kerap dekat baby, even sis rasa sikit je susu sis sis bagi je berterusan.

4y ago

Betul sis saya pun teruskan je smpai skrg alhamdullillah baby dah 14bulan still fully bf 😊

Fahamkan konsep demand & supply sis. Kalau demand kurang, makan apa pun susu still drop. Kalau anak sis kurang df (demand kurang), sis jaga jadual pam tiap 3 jam. Utk stimulate susu. Saya anak jaundice taknak menyusu. Tapi saya still pam tiap 3jam sebab nak elak susu drop. Sehari atleast buat 1x power pumping. InshaaAllah makin meriah susu.

Sis kene happy br hormon susu tu terangsang lebih sikit

Makan ulam pegaga