susu badan

Salam..sy dh stop susukn badan sbb BBY sy mcm tk puas,tk smpai sebulan BBY dh tk susu bdn lg..BBY sy susu formula dh masuk 2 bulan,,tp kalau skrg sy nk susukan badan semula bole ke ibu2 sedangkan sy dh makan Makan mcm2..Ada kesan tu utk BBY nanti?

1 Balas

boleh..sebenarnya byk yg mitos kata mkanan ibu buat perut baby meragam kalau menyusu. biasa yg patut dielak ialah kafein sebelum baby usia 3 bulan. maknan lain takda masalah pn. maknan diserap ikut usus, hanya zat sahaja akan diambil utk jadi susu. keep on trying mommy. takda istilah baby tak puas. tuhan dah buat susu ibu akan cukup utk baby. kalau tak berjaya direct feed, keep on pumping. macam sy tak direct feed. sy pump exclusively