Macam Mana Nak Naikkan Berat Badan Baby 3 Bulan?

Hi slmt mlm ibu ii smua,ade ibu ii yg tau tk susu formula ape yg blh naikkan berat bdn baby...ank sy dlu mnum susu S26 gold tpi mkin lme mkin tk nk dh mnum susu S26 brat bdn pn naik 700 gram je skrg dh 3 bulan 4.7kg nk naikkan lgi brat bdn baby klau blh smpai 5 6 kg ke hehe...tq ibu ii yg dh jwab soalan sy🙏🏻🙏🏻

3 Balas

Ibu boleh cuba Frisolac (suggested by paediatric), so far Frisolac mmg bagus and serasi utk anak I and juga boleh naikkan berat badan. Semua susu di market adalah try and error so choose wisely ya.

susu similac rumusan khas utk bb kurang berat badan. sy gune y tu berat ank naik cantik tp bkn obes

Boleh cuba