Mabuk Hamil Trimester Ke Berapa?

Hi Mommies! Siapa dekat sini pernah alami mabuk hamil semasa mengandung? ? Haa, trimester ke berapa anda mula alaminya??? Jom kongsikan dengan kami dan pengguna lain jawapan juga pendapat anda di ruangan komen, OK!

Mabuk Hamil Trimester Ke Berapa?
589 Balas

1 tapi masa berus gigi saja ... Selepas tu okey macam biasa .. Pelik lah asal berus gigi mesti mual nak muntah

1st tmstr..start 7week smpai skg 12 week.. huhu.. msk 12 week da rse ok sikit.. kurng alhan mabuk2...

1st semester tapi masuk 3semester xde selera kat nasi,pantang bau tajam terus muntah n pening...😑😑

1st trimester.. Selalu demam.. Muntah sampai susut berat bdn.. Nasi dh x lalu nk mkn... Mkn buah je

pertama , nak makan , nak bangun pun tak lalu . asyik nak muntah je . sampai ke malam rasa nak muntah

Trimester pertama truk sangat hilang masa masuk trimester ke2 ,Dan skrg trimester ke3 dtg lagi 😌

Ank ptama mabuk 1st tri, ank ke2 mabuk sikit2 je..anak ke 3 xde mabuk lg dan skrg nak masuk 20 mgu

First tri. Satu apa pun tak masuk 😂 muntah sebab gastrik tu biasa sangat sampai bengkak tekak

Trimester pertama. Tengok makan pun boleh muntah/loya. Belum bau & rasae lg. Susut berat badan.

Minggu ke 5 onwards.. sekarang minggu ke 11. Harap reda la bila masok 2nd trimester