Nak Hilangkan Bau Peluh

Mommies, Semenjak berbadan dua ni, rasa mcm kuat pulak berpeluh. Sampai kena tuang bedak ke leher-tengkuk ? Lepas tu nk tanya... Ada tak pencuci yg kuat sikit utk cuci2 pakaian harian supaya bau sabun yg wangi tu menutup bau peluh ?? Sorry la soalan mcm bodoh sikit. Tak tau nk buat mcm mana dah nk rasa wangi2 setiap masa ?

3 Balas

Waktu preggy memang kuat berpeluh sis. Dulu saya selalu mandi 5 kali sehari sebab tak tahan peluh. Sebelum tido pun bilas badan jugak. Dengan panasnya lagi.

5y ago

Kannn.. Egt sy je rasa mcm tu.. Ni pun baru lepas bilas badan nk tido 😅😅

Try not to use anti perspirant or deodorant because it might be harmful to the baby/your milk glands

5y ago

Terlepas pandang on this issue. Thnks remind! 😘

mmg rasa panas je kan.