Tiada alahan minggu ke9

Hello , mommies..saya nak tanya sesuatu..normal ke awal pregnant tiada alahan langsung..saya jadi risau pula..saya takda mengidam apa apa..muntah pun tiada..morning sickness pun tiada..normal atau tak ? 😂

9 Balas

untungnya xde alahan, macam saya bertambah ank bertambah alahan.. skrg xleh wat keje sikit, pening sgt².. Jalan xbleh lebih² rasa letih sgt2, xleh lmbt mkn sikit muntah memanjang, terlebih rehat pun xleh, sakit lesu badan.. hmm sbr je mampu trimester 1 ni.. next trimester harap sgt hilang.. Rindu nk jdi hardwoker mcm mse pragnant ank 1

anak pertama sy mcm ni....x rasa mcm apa yg slalu org cerita...tp rasa senggugut masa awal2.anak kedua pun skali je muntah,lain2 xde cuma x blh berdiri lama,pitam.skrg masuk ketiga...baru perasan,rasa mual dtg bila pakai seluar ketat dekat perut..bila turunkan bwh perut dia ok

Saya takda mual muntah, tapi petang lepas balik keja akan sakit kepala, letih and sore breast. Pukul 8 malam saya dah tidur sampai before subuh. Dah banyak malam dah macam ni.

sama sis sy pun dh 9w langsung xde alahan ke loya ke muntah ke mengidam ke. cuma penat yg sgt2 setiap hari. kira syukur jela sbb xde alami semua tu. harap2 smpi bersalinlah

11mo ago

doa doa sampai bersalin tiada alahan ye..♥️

Normal, rezeki awak takda alahan. Saya dari 6w sampai 9w ni alahan teruk. Masuk apa semua muntah, berat dari 72kg skrg turun 68kg dah. Hm

11mo ago

kan emosi org ngndung mmg xblh nk jngka.🤣alahan muntah2 xde yg sy perasan sy rasa geli nk pijak lantai klu x pakai selipar padahal lntai bersih je😆

normal je sis. sy pon takde apa2 alahan, skrg bru masuk 11w. tapi bila scan baby ok. aktif je bergerak. tak duduk diam dia.

sama sy pun stakt ni xde alahan,muntah,morning sickness pun xde .skt kepala je yg sy rasa.ingtkn sy xde geng,ade rupanya ye😂

11mo ago

Saamaaaa

saya first pregnancy awal ii takde morning sickness, masuk 9weeks dia ada hahahah sampai 20weeks. tengok orang kot alahan ni.

Takda Alahan tu rezeki.