Mual/Alahan

Assalamualaikum. Nak tanya, adakah normal kalau pregnant 5 minggu tapi masih belum ada mual2 atau alahan, mengidam pun takda. 😅 Is that normal?? 😅

11 Balas

normal... saya masa anak first hujung 1st trimester baru mula muntah segala yg dimakan... skrg 5minggu mengandung anak kedua, dok rasa tekak loya , minum air masak rasa loya tapi paksa minum xnak hydrate... belum muntah mual lagi..

sama lah sis.. sy pun masih belum ada mual atau alahan.. tp mengidam ada, suka mkn ayam goreng yg kulit nya rangup tp x selalu lah😆 pregnant 5w4d.. firstmom

Sy pon 5 minggu juga & tak ada alahan. Cuma sakit pinggang sikit rasa cramp perut sikit2. Kadang ada pening2 lalat.

Normal. Ikut genetik jugak kot. Sy ikut mak, takde alahan or mengidam. Biasa je mcm hari biasa Alhamdulillah.

Saya pun sama, cuma kadang sakit pinggang & pinggul, kadang rasa yg macam yg nak period

xsemua org alahan https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

Saya dh 5 weeks pn selera makan ok je, masa anak first dlu muntah2 smpai kena warded...

Saya pun tkde mual ape lagi, mngidam pun tk jugk.. cuma pinggang skit jela rsa sengal2

normal. saya mengandung kalini x de morning sickness.alhamdulillah

normal sis.. sy 9minggu baru start muntah2.. sampai 16minggu je..