Jom Tambah Berat Bayi Anda!

Hi mommies! Pernah tak ibu-ibu alami situasi di mana berat bayi anda tidak sama dengan usianya? Pasti anda risau kan! Bingung nak buat macam mana, betul tak? Haa, jangan takut jangan risau! Di sini kami kongsikan cara-cara untuk tambah berat si kecil anda di dalam kandungan. Semoga info ini bermaafaat dan berguna untuk mommies semua ?

Jom Tambah Berat Bayi Anda!
21 Balas

Msa akhir pregnant, saya banyak ambik vitamin c dalam bentuk Air limau kasturi. Niat asal sebab nak naikkan hb sebab anemia in pregnancy. Setiap kali lepas makan iron tablet dan zinc coffer, saya minum dengan air limau. Alhamdulillah hb naik, berat baby pun okay, anak lahir 3.42kg walaupun lahir pada 37 weeks. 🤗

4y ago

Wow..btul ke ni.. nk cuba lah

anak saya sangat2 ssah nk mkn..klau tgok kite mkn pun die bt xtaw jer..ibu is buntu..ank lahir prem..berat skrg 8kg je..umo dh 1tahun 8bulan

4y ago

dah join..dh try menu dlm tuu..smue xnk😣

Bby sye setahun 3 bulan bru 8.5 kg. Tu pun setiap kali g timbang berat statik je dok naik². Ni bulan 4 kne p klinik pulak... Harap² naik la.

4y ago

Sama la anak sy pn. Dah setahun 6 bulan, baru berat 8.4 kg. Last week kene pegi jmpa pegawai pemakanan.

Best.. lambat tau.. cer awal2 dulu tau. Boleh makan semua benda d atas ni hari2

Baru tahu. Kalau tahu dri awal dh buat hahha.

2 thun lgi , utk next bby boleh cuba tq

terimakaseh untuk info ♥️

Info yang berguna! 👍🏻

Alamak..bru tahu .. 😂

Thank you for the info