GDM 29Minggu

Hai mommy’s, nk tanya kt sini siapa sangkut gdm masa 2x minum air gula? GDM on diet? Sampai bile ye kne buat atau pantau bsp? Hingga nk bersalin ke?

2 Balas

ya. selagi tak bersalin,tetap buat bsp ikut jadual.sy last buat bsp sebulan sebelum bersalin. lepas baby lahir akan dipantau semalaman di ward utk bsp baby,ibu tak perlu. 6 minggu lepas bersalin minum air gula utk tentukan sama ada gdm atau ada kencing manis sebelum pregnant

6mo ago

ya,4x sehari. tp kekerapan bsp ikut result bsp pertama. kalau sis dpt kawal bacaan bsp cantik,dpt sebulan sekali mcm sy. hanya perlu jaga makan,istilahnya GDM on diet control. tp kalau dah 2x bsp bacaan bsp masih tinggi,Dr akan on ubat atau insulin. kalau mcm tu biasanya bsp 2x sebulan,bergantung pd Dr.

sy sangkut gdm on diet masa 16weeks,terus kena buat bsp sebulan sekali,sangkut masa minum pagi tu je..lepas bersalin mmg kena minum lagi