Pampers Baby

first time nak jadi ibu. kita nak tanya pampers baby mula2 kita beli size newborn kan. untuk mommies yang ada pengalaman, berapa bulan umur baby masa mommies dah start kena tukar size pampers to S? kita tak sure berapa pack nak beli drypers 64pcs utk newborn tu mula2 ni

13 Balas

Sy beli satu pek je yg drypers untuk newborn tu. Sebab sy nak try dulu takot nanti baby tak selesa ke ape. Mintak2 laa sesuai dengan dia nanti. Tukar kepada saiz s tu ikot saiz bayi nanti lepas dah lahir, sy tak sure la macam mana & berapa bulan. Sebab first time jugak ni. 😅 Ni bagi pendapat sy lah. ☺

Baby I sampai je satu bulan, pet pet size new born x muat tapi dryers size sama muat lagi.masuk bulan kedua baru tukar ke size s. Pet pet cutting dia kecil sikit daripada drypers

Baby sy 3 bulan baru tukar size s.. sebab lahir premature berat 1.5kg masa lahir.. pakai newborn smp 3 bulan baru tukar s.. tgk dlu baby lahir nanti berat mcm mana..

Beli je 2 pack dulu xpe..sbb kdg2 baby keluar besar ... Ada juga kdg2baby kena pakai saiz s terus ... Nnt boleh je tambah kemudian

Ikot berat baby pn boleh , masuk ja 2bulan dh boleh tukar ke saiz S . Tp kalo baby masih boleh guna pampers newborn teruskan ja .

tgk tumbesaran baby sis. kalau dia kuat myusu, keberangkalian utk dia membesar itu sangat tinggi. dan bole tukar saiz kepada S.

Ikut berat baby and besar baby selagi muat tak tukar pon tak pe🤗

Beli 1pack dulu pn cukup mummy..baby dlm 2/3 bln dh tukar size

Baby saya 1 bulan lebih dah tukar saiz s huhu.

Baby saya 3kg je muat dah saiz s