Makanan Yang Perlu Di Elak Ketika Hamil

Hi Mommies! Jom bantu ibu-ibu baru di aplikasi tentang pemakanan kehamilan! 😇 Kongsikan 1 makanan yang TIDAK BOLEH dimakan sewaktu hamil🙅🏻‍♀️dengan kami dan pengguna lain pada ruangan komen di bawah!

Makanan Yang Perlu Di Elak Ketika Hamil
34 Balas

Makan utk keperluann tenaga kita semasa hamil bukan ikut nafsu terutamanya makanan manis kekadang keinginan kita semasa hamil ini mcm2😅😅😅....elakkan makanan pedas,sejuk,dan nasi berlebihan ...kalau boleh control pemakanan kita kasihan nurse di hospital masa surung katil ke bilik room apa lgi lepas bersalin😂😂😂😂😂😂berat semasa me ng and u ng lagi berat selepas bersalin🤣🤣🤣🤣🤣

Nenas muda,kelapa,durian,tebu,mnuman berkafien,elak kn mknan yg terlalu pedas dan mnuman atau mkanan yg tgi gula..dan elak kan mkanan mentah jugak sperti daging separuh msak dan sushi 😊😊😊

4y ago

Sy buat jus.. Klau mkn mcm tu ja bila sy nk termuntah atau loya trlalu truk

ikut ketahanan badan kot .. saye dari first preggy makan nenas , durian , air kelapa , telur mentah .. alhamdulillah nikmat makan ..

Tebu...Pernah minum selepas 3 hari menanggung kesakitan akhirnya x tahan ke hospital..Sakitnya seperti contraction

Alkohol,kafien,makanan mentah,separuh masak,makanan yang tercemar,makanan yang kotor(tidak basuh)

Kalau bg sya tiada kot..yang penting makan tu berpada...dan selalu berjaga2

Lemon bleh x..?? Sy lepas mkan lemon ja.. Sbb sy alahan truk dgn smua mknan

4y ago

boleh sis tru tgok kebaikkan lemon

Makanan yang separa masak xboleh,mentah spt sushi yang ikan tu.. Xboleh

Makanan separuh masak, ikan yg mengandung merkuri, minuman beralkohol.

Durian, nenas, minuman berkafein, hot spicy, buah betik..