TAGGING DAH TUKAR KUNING

Hi Mommies Hb saya makin turun dan turn sampai 8.6. Boleh tak bagi suggestion tambah darah dengan cepat? Saya dah makin risau :(

20 Balas

Paling penting jangan tinggal ubat 4 serangkai atau supplement yanh dibekalkan oleh KK tu sis 😁 Banyakkan makan makanan yg tinggi zat besi. Kerang, hati lembu, hati ayam, bayam, brokoli, jambu batu dan makanan sunnah Banyak lagi sebenarnya. Ni yg saya banyak ambil. Mmg ibu preggy selalu ada masalah HB rendah (nurse kata 😅) So set kat minda kena paksa diri untuk makan makanan tinggi zat besi walaupun kadang rasa tak tertelan demi baby 😘