HB Drop 8.6

15/12/2020, cek hb biasa 10 ke atas tiba-tiba td drop habis 8.6 😭 sampai 3 kali nurse cek. Padahal dah makan macam2 ubat tambah darah makanan tambah darah berat pun baru 9 hari dah naik 1kg 😅 tp masih juga low. Nurse tak marah pun sbb tau sy thalasemia carrier jd hb mmg susah nak naik. Tp risau pula kalau makin turun 😭 ada tips tak nak bg naik hb ni? Huhuhuh terima kasih mommy

1 Balas

sy mse awl2 pregnnt pn hb drop .. mmg dri bujang ada drh rndah .. lpstu hri2 amalkn sbji jmbu btu alhamdulillah hb naik 12.2 ..