TAGGING DAH TUKAR KUNING

Hi Mommies Hb saya makin turun dan turn sampai 8.6. Boleh tak bagi suggestion tambah darah dengan cepat? Saya dah makin risau :(

20 Balas

Kalau sy.. Makan ikan bilis goreng, buah jambu batu dan syur2an

Ambik mknan tinggi iron.. Pastu boleh amalkn jus delima

mkn hati aym, kerang , jmbu batu , kurma , brokoli

Mkn buah jambu batu,bykkn syuran berdaun hiJau tua

Amalkan mkanan Ni.. Insyaallah hb ok

Mkn kekacang bnyk sis..n

Makan buah delima sis

Mkn : 1)Iberet 2 biji sehari 2)Ikan bilis byk2 3)daging 5 ketul skali mkn 4)kentang 5)Jambu batu Elakkan makan choc,kafien, kopi, teh..jarak pngambilan ubat wajib 2 jam sebelum & selepas mkn.

Awal pregnancy hb sy 10.7.. Lps tu sy ade amalkn susu kurma.. Homemade.. Kne kisar sendiri kurma.. Madu asli setiap pagi mase perut kosong dgn gulsan.. Alhamdulillah hb sy naik smpai 12..

Dah cuba iberet sis? Saya makan iberet sehari 2 biji. Dari 10.5 naik ke 11.3 dalam masa kurang 2 minggu