Semakin risau

Risauu hb low. Sticker pun dari hijau dah tukar kuning harini..Makin turun hb nya.. sebelum ni mkn ubat tambah darah pagi2. Pasni nak kena try mkn ubat tu malam sebelum tidur pulak. Harap ok lepasni😕😕

8 Balas

saya dulu makan ubat iron tu stiap malam sblum tdur n mmg ada ambik kafein. tapi bila p kk . hb tak naik . graf mndatar je . nurse sruh telan ubat awal pagi . alhamdulillah 2minggu before p kk . saya amal telan ubat tiap pagi(bersama air sunquick) n tolak kafein langsung . saya amal makan syur bayam merah , kerang dan daging . hb mmg naik graf pn cantik je .

1y ago

Kalau sy, telan pagi. Ni doc suruh try malam pulak.. tp sy mmg takda ambik kafein. Huhu risauu

Saya selalu makan iron tablet tu dgn vitC dua jam sebelum breakfast. Tapi haritu hb Saya turun 10.7 then saya tak ambik langsung, milo, coklat, kopi, teh and apa apa yg bercaffein seminggu sebelum check up. ada la sekali dua saya minum air limau kasturi jugak beberapa hari sebelum check up tu and makan jambu batu. Terus naik 13.3

Awak, saya dari buka buku hb low. Then saya try makan buah delima dengan jambu. Lepas makan ubat tu saya makan jambu dgn delima. Terus hb saya naik. Kalau tidak every 2 week kena pergi KK.

Semoga dipermudakan urusan sis, sis try makan buah fresh, delima ke, jambu and oren, Saya amalkan hari2 walaupun kdg stgh biji je makan,Alhamdullilah hb okey buat masa ni.

sy mkn zincofer slps mkn mlm..siap j mkn trus telan ubt pas tu tido..alhmdulillah hr selasa bru ni g check hb sy 12.4..sblm2 ni sy bnyk mkn dging dgn hati ayam

Sis boleh try just delima turki. Saya pregnant sblm ni 5 kali mmg ada severe anemia sampai 6.7je hb sy. Kalini amal jus delima turki tu, hb atas 12😅.

Dear, iron tablet tu kena consume wktu perut betul2 kosong. Kalau selang sejam dh sarapan mmg ubat tu tkkn mmberi kesan dear. Gudluck ya 😀

semoga dipermudahkan urusan sis ♥️