Tanda2 Nk Bersalin

Hi mommies. Boleh share x tanda2 nk bersalin yg mommies pernah rasa. Sy dah 33 minggu 2 hari. Tp rasa tu mcm2 xtau tanda ke ape. 1st baby. Takut jgak klau lahirkan dia prem. Sbb klau boleh nk bia cukup matang semua. Tq mommies.

1 Balas

Pada usia 30weeks keatas perut akan mengeras sndiri..tu namanya braxton hicx..atau contraction palsu...tanda nak bersalin salah satu dari tiga ni: 1. Sakit yang semakin meningkat 2. Keluar lendir bercampur darah 3. Pecah ketuban, Kalau salah satu tu dah ada..jgn tnggu yg lain baru ada..terus ke hospital.. Saya pula kluar lendir bxampur darah dan pecah air ktuban.. Sakit tak ada..saya beranak kna induce..sbb ksakitan x mcukupi..😅

5y ago

Saya bersalin masa 39w 6hari..sehari sblum due date..😂