Puasa N Pregnant

Hi mommies Mcm mane kita nk tau baby still ok utk puasa ke x? Sy rasa xlrt sngt hari ni tp klau ikutkn sahur dh mcm biasa. Rasa lemah sngt. Sakit pinggang.. N ada rasa lapar jgak. Tp sy still boleh push diri utk thn.. Sbb lebih kurang 3 jam je lagi. Cuma sy xtau baby masih boleh brthn ke x? ? Boleh share x pengalaman mommies semua mcm mane nk tau baby kita masih boleh thn or x. Skrng dah 18 weeks. 1st baby.

2 Balas

Cukupkan minum air untuk hari itu, buah-buahan jangan lupa ambil. Tapi kalau pening boleh buka.. kalau dah boleh rasa pergerakan baby, boleh kira tahap agresif dia untuk hari itu..

Mummy try kira pergerakan baby.. aktif ke x? Kalau asyik mengeras better tak payah puasa.. dptkan nasihat doc atau nurse

5y ago

Xde plak misi gtau ape2 mslh stiap kali checkup. Ok je