TANDA2 NAK BERSALIN.

Hi mommy2, bole sesiapa kt sini share tanda2 nak bersalin? utk sye yg first mom ni masih confuse rasa & tanda awalnya. klau sudi sharelah yg mana pernah ada pengalaman awal EDD or cukup EDD. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

kalau sy,tanda nak bersalin tu bila dtg contraction kerap. sakit perut ke pinggang berulang-ulang dan sakitnya tak dpt nak tahan,rasa balik² nak berak dan perut mengeras kuat. dtg hosp ada bukaan cm dan terus bersalin hari yg sama. anak 1st 39w,anak 2nd 38w dan anak 3rd 38w1d

lain org lain rse contraction. mcm sye dlu ank 1st start rse sakit2 pinggang, perut kerap mengeras je. 2nd baby ni dh 38weeks tp xdek tanda lagi.