10 minggu

Mommies..10 minggu ni mcm mna kandungan..ada perubahn perut ke tiada? Mcm x rasa apa2 plak

125 Balas

Dr awal tau ngandung 7w aritu dah perasan asyik belek² perut jer. Tp bila tanya doktor, doktor kata ikut orang juga coz kenkadang ada yg sampai 5,6 bulan still nampak mcm perut buncit lepas makan jer 😅 Btw, perut saya pun x nampak apa pun 😂

bby bump akn nmpk ikut body kita sis.. kkdang ada yg nmpk awl.. kkdang ada yg x nmpk langsung. Begitu juga pergerakkan bby.. Kkdang ada yg dpt rasa awl.. kkdang ada yg rasa lmbat

mse sy pregnant tkda langsung alahan,memg akn rse feeling tk mengandung mcm tu. tp perut agk rse tk selesa jgk la..tp sy enjoy dgn pregnancy sy..tnpa alahan,tnpa mengidam bnda yg pelik2🥰 skrg dh hppy,bby dh kluar dgn selamat🤲

Nampk dh sikit sbb badan kurus perut jenis slim.. Skrng 10weeks nmpk naik sikit perut comel je hehe

3y ago

Alhamdulillah nampak dah sikit.

Saya baru 7weeks. Alhamdulillah, takde morning sickness, cergas bekerja macam biasa.. Badan chubby sikit. hehe. Tapi bila makan sikit, perut dah rasa penuh. Perut rasa keras je sepanjang masa. Macam baru lepas makan. 😁

saya late period 2.3 hri pn org dh tnya.. mengandung ke tu?? lebar lain macam je tu.. aduii mmg takboley sorok dgn kawan2 semua.. perut pn berbeza time mengadung ke buncit... ank sulong dlu pn camtu, senang nampak..

ye sama lah macam Saya. makan sikit je, nasi pun tk lalu makan. tapi perut buncit sgt padahal baru 10w. esok baru jumpa doc buka buku. scan yg pertama masa tu 6w. Ada kantung blm nmpak jantung lagi. doakan Saya esok ya

2y ago

jantung baby Sy nmpak time 9w rasanya. skarang dh 32w. alhamdulillah. doakan Sy slamat bsalin nanti

Saya 20w baru nmpk bby bump sis. Alhamdulilah rini genap 32w doakan saya smoga sy gan baby siht.. Mom2 dh ambik vaksin ke belum? Saya dah 30hb7 kandungan 31w1d .. In sha allah scond dos 20hb8 ni 34w1d

Sy 6 weeks dah namak bump sikit da.. sekarang week 10 memang nampak dah bump tu.. cuma start week 8 sampai week 10 ni hari2 muntah.. Awal2 sehari sekali.. 2 hari lepas start muntah sehari 2 kali 😅

xde,sbb berat bdn sy turun dr 65 jdi 61 disebabkan alahan teruk,sampai gi klinik td check kencing doc ckp kencing kotor campur darah..sbb xdpt nk mkn mnum.dh 10week 4hari