10 minggu

Mommies..10 minggu ni mcm mna kandungan..ada perubahn perut ke tiada? Mcm x rasa apa2 plak

125 Balas

confius baby bump ke perut buncit sbb kenyang mkn. hhaha. bru mkn sikit, tau2 cept perut besar

1y ago

yee sama lh saya mkn sikit jee cpt kenyang pastu perut buncit and rasa keras sikit normal kot

kadang2 mcm x rasa apa2 smpai boleh lupa diri tu mngandung..😅😅

2y ago

sama...perut tak rasa apa2 😅tapi alhamdulillah sihat2 saja

Klu first & 2nd pregnancy kbykn dh bersalin pun org x perasan Mcm sy, first pregnancy tak ada lgsg perlu tukar pakaian, alhamdulillah 2nd waktu 4 bulan dh start nampak, tp yg perlu tukar pakaian bila dh 6 months + Skg yg 3rd preggy, dari seawal 6w dah nampak bump, tp maybe sbb preggy kali ni sembelit 😂 Semoga pregnancy semua ibu dlm app ni berjalan lancar dan dlm lindungan Allah, aamiin ya Mujib

sy 12w.. lepas makan je perut besar, x thu la baby ke lemak 🤣 alahan alhamdulillah x teruk. muntah2 selalu belah ptg @ mlm. alhamdulillah x ganggu waktu bekerja. tp sakit dkt ekor pinggang tu mintak ampun 😭 lagi2 bila tebersin. rse mcm patah 2 pinggang nyee .. kalau boleh dpt baring tu mmg taknak bangun dah. lagi 1 skrg dah start rasa perut memulas .. dgn kentut2 🤭🤭

Msa 10week still tak nmpak lgi, nmpak pun lemak je😂, smpai dpat tergolek sna sni tpi klau niarap auto senak jdinya, dlu before tak tau dri pregnant, bermain manja Dngan suami tiba2 mood cantik msa tu, suami tak sngaja penyetkn perut Dngan badan nya, skit nya tak terkata, feel rsa lain, tak tau pula msa tu pregnant beberapa week je, nsib takda apa²

macam tak mengandung pun ade ni 😅 perot jenis tebal,besar mmg tak rasa ape²😁

2y ago

sama ...akk pun

10 weeks ni agak mencabar sikit.kerap mabuk sampai peluh sejuk keluar.pluss pening yg amat2. rse nak muntah .. tak sedap badan macam puntal2 kt perut..ada masa rse ngilu dkt rahim

2y ago

sama sy sis ..kerap muntah dan rasa loya. pastu perut masuk angin. nk makan nasi pn x lalu dah

dah ada perubahan sikit dah,, sbb saya kurus, perut pun slim jak 😆 jadi sekrang nampak dah lebar sikit dah pinggang Ni,, 🤗

1y ago

🙂

Biasa je Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU

Sy tak tahu baby bump or buncit😂

2y ago

Heeh sama lh kita tpselalu tengok dekat cermin