Menyusu sambil puasa

Mommies yg puasa smbil menyusu okay ke smua? Ini anak first sy tak sangka penat sngt menyusu sambil puasa tpi alhamdulillah setakat ni masih okay. Sampai sy trun 4kg dah.(sblm ni mmg susah btul nk trun) tpi tak thu la bila raya nnti naik balik ke tak 😅

16 Balas

Alhamdulillah ok cuma hujung hujung menghampiri waktu berbuka memang rasa nak baring je sebab penat + dahaga yang teramat sangat😭😭

Saya setakat ni,, x ponteng, nak dekat berbuka badan xlarat. Mula2 semnagt.. Hujung2 ni rasa nak give up, tapi sayng😭😭. Badan xdx engy

3mo ago

samaaa. sy semangat minggu pertama je. hahaha.hujung2 ni lgi laa. x pe skit lgi . we can do it 👍🏻

alhamdulillah okayyy.. sy maintain je berat ni 44-46kg 😆 confirm awal raya berat naik kalau gini gaya puasa tak turun langsung 43kg

3mo ago

few months lg nak cukup 2y ni, risau mak nak wean off ni🤣😂 risau badan mcm kena pam pam

Tinggal 3 hari, Alhamdulillah ok sahur tu sya tak amik kafein minum air masak je bnyk2. sahur dengan sawi ikan

soalan saya pada semua, macam mana nak tahu susu drop atau tidak kalau baby minum direct ye?

3mo ago

Tgk kat pampers dia sis, kencing dia byk ke tak dlm 4,5 jam tu penuh ke tak? Mcm saya lepas 2 minggu puasa saya perasan kencing baby sikit. Selalu 4 jam double line tu da lebih setengah ni suku je. Sekali tu pkul 11pm saya tukar bangun sahur tu suku line je dia kencing. Lepas tu saya tak puasa 3 hari, bila kencing dia da ok baru saya selang seli puasa skang

Susu drop..jadi sy tk dapat puasa penuh pun