Puasa smbil menyusu

Hai semua, saya tgh nak ganti puasa tpi bila lepas pam susu je auto lapar plus pedih perut. Saya risau nnti mcm mna saya nak berpuasa dlm bulan ramadhan. Harap mommies semua boleh share tips utk berpuasa sambil menyusu/pam susu. #firstmom

2 Balas

sahur kena make sure ambil yg berkhasiat. lebihkan protein, buah dan sayur dari nasi. boleh cuba buat overnight oats. roti wholemeal pun ok jugak. rendam 3-5 biji kurma dibuang biji dalam susu semalaman, masa sahur kacau dah minum. susu kurma ni jangan skip lansung. saya yg mmg gastrik dari sebelum mengandung pun tahan minum ni dari mengandung sampai la menyusu. air masak pun kena banyak. masa berbuka pun penting. jgn ambil makanan sembarangan. kalau teringin sangat boleh la makan sikit. tapi make sure yg berkhasiat jugak. tinggalkan makanan yg tinggi processed sugar. lebihkan ambil gula dari buah buahan. bila badan ambil yg berkhasiat, perut kurang rasa pedih. sebelum tidur pun boleh cuba makan mcm wrap telur/ayam dan sayuran bersama yogurt ke. buat sandwich ke apa. jus buah pun ok jugak. kena cuba mana yg ok dengan selera dan perut awak

2mo ago

terima kasih. saya akan follow mcm ni

sahur pastikan minum air suam secukupnya.. makan mknn yg bg kenyang lama