Keluar darah

Mommies yg gdm on diet ada tak pengalaman keluar darah minggu 38 tapi tak sakit. Mommies segera ke hospital atau tunggu sakit dlu?

6 Balas

Mcm blood show tu. Salah satu tanda bersalin. Get ready. Nak ke hospital pun boleh utk cek bukaan Pengalaman saya, saya dah ada di hospital, kena induce , keluar blood show. bukaan 2 cm lg.

Ari tu dktr sy ade bagitau yg klau kluar darah atau pecah air terus gi hospital. Dorang akn check bukaan etc etc. Sy saran baik awak gi hospital checkup. Tup tup mungkin nk bersalin dah.

bahaya tak kalau delay ya sbb tak nak stay hospital lama. lepas keluar darah lama tak tggu bersalin? anak keberapa tu sis? saya anak kedua tp gap dgn yg pertama 5 tahun.

Kluar drh tu tanda nk bersalin. Terus ke hospital. Mcm sy masa kluar drh cek jln dah 2cm xlama 2jam lepas tu trus buka 4cm trus masuk lr

tanda bersalin.. bleh tggu kluar sakit dlu sbb nnti pergi pac diorg suruh balik..tp ikut hosp ..ada yg tahan trus warded ..

lebih baik terus ke hspital kalau dah ada blood show. takut mslh lain pula muncul.