Luka czer gam

Hi mommies yang bersalin czer. Kenapa ya dekat luka saya ada benda hitam tu? Saya bersalin jahit dalam, gam di luar. Yang hitam tu gam ke? Boleh cabut atau dia akan tanggal sendiri?

Luka czer gam
2 Balas

Hitam tu darah yg kering . Sya pun czer juga . Sya tunggu betul2 kering sya kopek sendiri. Stiap hari cuci dgn air suam & sapu mnyak kelapa dara utk luka btul2 baik.

8mo ago

Sya 3 minggu jugala baru smbuh

Tak ingat sy ada ke tak dulu. Cuba sapu2 cuci dgn alcohol swab tu.