Random question hehe

hello mommies, usually 10 week pregnant mmg tak nampak baby bump lagi ke ? 😅, sy first time pregnant hehehe curious 😅... and is that normal kalau breast tak rasa sakit ? #firstmom #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

21 Balas

Lain orang lain badan dia response sis , jangan risau bab your breast or perut . Nanti akan rasa sakit bila masuk minggu ke minggu lain . Ada yang 7-9 bulan baru nampak bumps . Enjoy your life sis , takperlu pikir untuk extra clothes . Still boleh pakai yg sedia ada . Nanti 5 bulan keatas maybe nampak perut sis . Have fun .

saya 27week bru nampak baby bump...tu pun takberapa.nampak juga...40 weeks pun mcm tk berapa nampak..tngok org lain nampak je..jalan pun mcm tak larat ..saya 40 weeks boleh lagi jalan satu hospital nak bgi bukaan besar sebab tak boleh lepas due date sebab gdm..saya masih nmpak lagi kaki😅😅baby hritu berat 2.9kg

Anak pertama biasa lambat sikit nampak sis. Saya dah nak masuk 6 bulan ni pun belum nampak lagi sebab badan besar perut buncit pun macam takda perubahan pun kat perut sebab perut buncit dari dulu hehe 😆🤣 tapi rasa la baby gerak gerak tendang tendang tu 😍

Saya dari 4w breast sakit sampai sekarang 35w. Cuma awal2 dulu ja sakit sampai tak boleh sentuh, sekarang dah kurang. Ada ibu yang langsung tak rasa sakit 😅 Baby bump saya 5bulan keatas baru nampak tapi depends badan masing2 ada yang cepat ada yang lambat.

2y ago

sama mcm saya. dr 4w sakit x boleh sentuh. tp skrg dah kurg sakit. 5 bulan baru nampak baby bump

Hello. Tengok pengalaman masing². Ada orang yang dah rasa sakit breast dan lain². Yang pernah saya alami mula² belum nampak lagi bump dengan breast sakit. Nak 3rd trimester nanti start rasa itu ini dan perut pun obvious sangat.

Sy anak first juga , 7 bulan baru nampak perut. Dan mmg mcmtu sepatutnya. 1-6 bulan tak nmpk lg, mcm perut buncit je sikit. Kalau yg perut dh besar tu normally 6bulan ke atas.

2y ago

Mcm mak sy 9 bulan baru org perasan perut dia.. baru org sibuk tanya pregnant ke ? ehh dh nak beranak dh pun 😂

bergantung pada badan sis.. kalau badan jenis kecik memang lambat nampak.. macam sy 7 bulan baru nampak baby bump.. biasa 1st pregnant memang kecik..🤭

sye 20w bby bump x nampak mane lgi😂mcm x pregnant pun ade. Breast dri awal preggy smpai skg x rase sakit ape2 pun. mcm biasa jee😅

sy 18 week ke atas bru nampak. skrg dh 21 weeks ble kenyang je auto mmg xleh nk sorok dh perut kalau kua dgn husband🤣

saya pun anak first .. 5 bulan baru nampak baby bump. Ramai x tau saya preggy hingga lah nampak baby bump🤣