36 weeks pregnancy jatuh kat bilik air bahaya x kat baby? 😢

Hi mommies.. Sy tadi jatuh terlentang kat bilik air sbb licin. Tapi takde bleeding cuma sakit kesan bengkak je. Cuma sy risaukan baby kat dlm perut xtau ok ke x.. Perlu ke pergi ke hospital? Ada ke mommy2 yang pernah alami perkara yg sama?

10 Balas

perlu pergi sis..Saya pn pernah jatuh masa kndungan 36weeks..Baby kat dalam x brhnti gerak,saya ke hspital dr cek ctg, scan n alhamdulillah semua okay juga..So, saya d sru balik..Cuma nya selang seminggu gtu air ketuban saya pecah n cek bukaan da 2cm..Esoknya besalin..

Terima kasih atas doa dan nasihat semua sahabat2.. Sy dah pergi hospital td dah kena masuk wad sbb ada bleeding dalaman kesan dari jatuh dan ada bukaan jalan 3cm. Mohon sahabat2 doakan sy dan baby selamat yer. Sy rase takut sgt2 skrg nie 😭😭😭

2y ago

banyak gantung harap pada Allah ye... mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat.. 🤲🌻

Bahagian badan mana jatuh dulu tu? Kemungkinan risiko pada ibu. untuk kandungan, buat pemeriksaan dgn doktor.

2y ago

Allahu.. punggung jatuh dulu, berisiko pada tulang belakang, dah pula hamil. Baik ke PAC hospital sbb dah memulas² kan. Tak berani komen lebih. Harap semuanya baik belaka tanpa mudarat

Jngan ambil mudah benda2 mcmni.. terus je pergi hospital. Tkut jadi apa2 dkt baby atau keduanya skali..

Better pi klinik n scan klu nak sedapkan hati

Mudah²an ibu dan baby baik² saje ❤️

Better check sbb kdg bleeding kt dalam

semoga permudahkn urusan awak n baby..

mudah2an baik² saje❤️

Pegi hospita