Induce

Hi mommies, sy sekarang pregnant 38weeks 3days. Disebabkan ada GDM on diet control, doc kata sehari sebelum due date sy which is 16.9 ni kena admit ward even takda tanda bersalin pun. Doc kata utk induce. Sy tak berapa faham kalau kita kena induce ni memang akan ada bukaan dan terus bersalin ke? Sebab suami sy jauh, sy ingat kalau mmg akan bersalin nk minta dia beli tiket flight siap² nanti sebab dja boleh cuti bila sy betul nak bersalin je ?

2 Balas

Kalau dah start induce akan mengambil masa dalam 1hari ke 3hari...awak try request cserean la...tapi gov hospital susah nak minta cserean..kena betul2 emergency baru boleh

Omg.. buat saya takut plk.. 😱😱😱