Nak motivasi

Hi mommies sy pregnant 12w+, tiba2 smlm bleeding sikit, sy terus pergi ke klinik yg dekat dgn rumah. Doc scan Dan bgtau baby OK lagi..semua nmpak normal. Cuma dia ckp nmpk satu ketulan kecil atau bengkak darah kat area sebelah uri. Dia ckp hematoma. I tanya dia nk kena pergi hospital tak sbb bleeding dia ckp pergi hospital akan observe je tak buat apa2 sbb baby still active. Dia suruh sy bedrest 1 minggu dia bg sy mc. Lps tu suruh ambil dupahston. Lps balik Dr klinik sampai pagi ni sy observe ada keluar darah sikit je. Sy fikir positive tapi masih rasa risau. Ada tak ibu2 pernah mengalami benda yg sama? Sy dn husband decide klu petang ni ada juga keluar darah nk pergi hospital.

2 Balas

sy baru alami mggu lepas, 15w. satu ketul darah beku keluar sebesar tapak tangan. pergi ke hospital, kena bedrest di hospital utk pemantauan, baby aktif n jalan masih tutup. bila tanya, disebabkan kedudukan uri di bawah, dekat dengan jalan keluar. hospital akan bg duphaston utk kuatkan rahim n suruh berehat.

sama mcm sy. dr kata tak bhaya pon cuma perlu bedrest tp boleh jd bhaya kalau saiznya bertambah sbbtu kena pantau . biasanya hematoma yg xmmbsr hilang sendiri n xefek baby pon.