Nak tanya ada tak mcm sy 11/4 selepas berbuka sy bleeding check semua bby okay dan sy xde rasa skit.

Assalamualaikum mumys. Ada tak mcm sya 11/4 sy bleeding pergi hospital check semua doktor ckp bby ad dia suruh sy banyak bedrest semua. Tapi sy pelik lepas kejadian tu darah dh tak keluar dlm sahari lepas tu dia keluar balik yg warna koko gelap mcm tu. Perut sy takde rasa sakit sngt2. Mlm tu dh tak keluar sampai pagi. Semalam keluar lagi warna gelap penuh pad. Yg sy pelik kalau miscarriage dia akan rasa sakit perut sangt2 dan keluar darah ketul2 kan? Tapi sy keluar mcm dtg period.nk pergi hospital takut doktor ckp ape plk. Doakan bby dalam kandungan sy selamat. #firstmom #13w5days

4 Balas

saya pun mcm ni. 13week 3 days. 2kali dah pergi emergency jmpa doctor. doctor bagi ubat kuat rahim utk 2 minggu. tapi sy keluar darah x penuh pantyliner. darah kaler merah terang .. dalam dua hari xde darah, lps tu hari ni ada . dia on off mcm tu. sy perasan bila sy aktif bgerak bru kluar spottig darah tu. sy banyak baring je sekarng ni .. Pagi td sahur td baru pulak keluar darah merah pekat + sketul darah size kecil.. Sy pun x tahu la nak pegi emergency lagi ke x .. sy ada buat post tanya soalan kat profile tpi blm ada yang balas.. hopefully kandungan kita dilindungiNYA ye. aamiin

1y ago

Insya-Allah aamiin semoga bby dalam kandungan kita dua kuat dan selamat. Aaminn

spotting awal kehamilan mmg ada sis, mgkin sbb kandungan xkuat lagii .. tp klau dh check ape semua, bby okay dlm kantung, insyaAllah semuanya selamat .. jgn terlalu stress fkir, bnde tu pun akan effect baby .. doa yang baik² je ye 🥰

oo kalau dah cek takpe lah. InshaAllah baby okay. Sy doakan baby & ibu Selamat, sihat. amiiin

1y ago

Insya-Allah aamiin 🤲🏼

pergi cek awak. kita tak tahu apa jadi kat dalam sana. biar kita jelas dgn keadaan anak kita

1y ago

Last scan di hospital. Pergi klinik semua takde scan takde bagi ubat kuat rahim takde check cuma dia baca report hospital tu je. Dah penat nk ulang alik tapi keadaan sama je. Tunggu lagi 2 minggu appointment.