Nak tanya ada tak mumys pengalaman mcm sya?

Ada tak mumys mcm sy keluar mcm ni selepas kencing. Sya bleeding 11/4 hari tu sampai sekarang keluar spotting mcm ni pastu keluar panjang mcm ni. Masa bleeding hari tu dah check hospital scan dengan muncung itik tu doktor ckp bby okay jalan tak buka. Cuma dia bagi surat cakap ancaman keguguran tapi bby alhamdulillah okay dan jalan takde bukaan. Lepas saya balik hospital tu masih lagi spotting mcm ni kenape ye? Dah bedrest semuaa. Lepas tu rasa tak sedap hati sebelum raya sy pergi klinik swasta dia scan bby aktif cuma uri duduk bawah plk dia suruh bedrest dan dia bagi ubat kuat rahim. Dah mkn habis ubat dan bedrest tapi masih keluar mcm ni. Sya nk kena buat ape lagi dan buntu. 😢 ##firstbaby #ingintahu #15week

Nak tanya ada tak mumys pengalaman mcm sya?
6 Balas

Saya pun mengalami benda yg sama, skrg darah coklat dah takda alhamdulillah cuma jadi keputihan coklat pula. Risau jgk sbnarnya, tp dah g hosp dah g kk doc semua suruh byk rehat bg ubat kuatkan rahim. Cuma sy perasan kalau sy byk jalan ke, terlalu penat ke mmg akn keluar mcm ni. Sy cdgkn rehat secukupnya jgn lasak sgt ya, insyaAllah takda pape. Sy pun skrg 15weeks

12mo ago

kalau gatal2 , kena gi cek terus tu..bimbang jangkitan kuman / kulat

saya pon klua mcm ni juga.. dh mkn ubat kuat rahim.. bed rest sampai lesu pon sudah tapi still ada.. doc kata tu darah beku je.. insyaallah x de apa2.. puan jangan stress sangat ya. doa banyak2.. saya dh 18 week dh sekarang..

12mo ago

Yee masih bedrest ni sis .tubuh Lesu lenguh sakit belakang punggung Kadang2 dh hilang rasa. Insya-Allah Semoga bby sihat kuat dan xde ape2 aamiin.

Bedrest ni mmg betol2 rest sis. Bukan sehari dua tp take a time . Tak boleh buat kerja apa apa pun walaupun sis ckp g dapur je nak masak or lipat baju je tu bukan bedrest ye hehe semoga dipermudahkan segala urusan sis

12mo ago

InsyaAllah baik2 , skrg mcm mana keadaan sis?

awak bedrest je.. jangan banyak bergerak sgt tau.. Sye pun bleeding terus X buat kerja ape.. ..kerja pun stop .. alhamdulillah sekarang dah 15 weeks..

12mo ago

hah mcm tu.. bedrest la Smpai lesu ke ape . Sye mcm tu la.. Smpai sakit pingang.. 😅

bedrest, jgn buat kerja ap2.jangan penat.sy pun mcm nie jugak sis smpai sekarang...

12mo ago

Yer sis. Sy total bedrest sampai tubuh ni lesu lenguh dah. Semoga bby dlm kandungan kita sihat walafiat yer sis. Aaminn

uri bwh mmg akan kerap bleeding. so total bedrest je. jgn byk gerak.

10mo ago

Sekarang sis macam mane yer.. masih bleeding lg ker..