37w - bukaan 2cm

Hi mommies. Sy dah da bukaan 2cm. Naturally berapa lama ye nak ke next cm atau full? Tanpa induce?

4 Balas

Kerapkan lakukan senaman butterfly , ketuk ketampi . Berjalan padang permainan selarat yang boleh , 3 set ke atas . Lepas berjalan tu balik rumah lepas maghrib sambung senaman . Buat semua tu sambil baca zikir yunus dan usap perut dipermudahkan dan pujuk baby keluar awal . Specific date bila nak . InsyaaAllah . Saya haritu petang check bukaan 2cm balik rumah sambung buat mcm saya bgtau pujuk baby esok keluar , hehe esok petang tu jugak bukaan 8cm , malam selamat bersalin .

2y ago

Boleh bawa sekali anak sulung ke taman permainan sambil awak pun boleh amik angin . InsyaaAllah urusan awak dipermudahkan .

maaf nak tanya, mcm mana nak tau bukaan da start?, kira sendiri check or doktor check yaa?, lepas tuh rasa mcm mana?,

2y ago

kira berat baby time diorg scan berapa?, lepas tuh diorg check kt bawah ea?,

Hi mommy, mcm mne tau bukaan dah start ye? Adakah sdh warded hospital dan tunggu bersalin?

2y ago

sy belum warded. dibenarkan blk dlu n cek kat pac lg smggu

Depends on your activity. Blh buat tips cptkn bukaan.