Ada bukaan tapi belum warded

Hi semua, nak tanya ada tak yg dah ada bukaan tapi dr suruh balik dulu. Bukaan sy dah 2cm tapi dr suruh balik. 3-4cm baru boleh warded. Selalunya berapa lama dari 2cm nak ke 4cm ye? Saya anak sulung

2 Balas

buat regangan banyak2 baru cepat bukaan nak ke 4cm. kalau duduk diam, lambat bukaan tu nak bertambah. awak jalan itik ataupun buat squat. insyallah makin cepat bukaan tu. nak lagi senang jalan pusing mall

anak 1st dtg hosp 9cm terus bersalin. anak ke 2 sy 2cm sy terus warded. kurang dr 5 jam bersalin. anak ke 3 dtg hosp 3cm. 1jam setengah kemudian sy bersalin

8mo ago

@Shidah Mat Noh Alhamdulillah. tp sy rasa contraction non stop bila sampai masa nak bersalin. sebab tu agaknya bukaan cepat bertambah.