New obimin

Hi mommies, sy baru 6 weeks, baru buat 1st scan this week. Sy amik folic acid n obimin tapi jumpa Dr, dia suruh stop dulu obimin continue folic acid je. Lupa nk tanya kenapa. Ada sesiapa macam ni ke? Obimin bila boleh start makan ye?

5 Balas

Saya pon sama ambik acid folid dulu, waktu baby dah masuk 7/8 minggu baru doktor suruh makan obimin. Tmpat saya ni awal jgk la doktor suruh makan obimin. Lpastu tggalkan acid folid tu, alhamdulillah skrg dah 19 mggu

Xsure jgk kenapa. Tapi Sy pun last time bila hamper nk masuk second trimester baru doctor topup obimin…awal2 mmg jaga makan folic acid je

obimin 10w plus bru klinik kesiahatan bagi makan, some people second trim bru makan obimin, awal2 mmg cukup sekadar folic acid je

2y ago

welcome

makanan tambahan lain rasanya start 2nd trimester tak silap baru ley makan.. awal2 mmg folic acid je keutamaan..

Dr suggest second trimester baru ambil obimin.