Susu Badan Pertama?

Hi mommies, sy 1st time pregnant, skrg dh 37 weeks 5 day.. Nk tnya, bila susu badan kita akan 1st keluar yea? Sbb sy tgk breast sy mcm xda tanda2 air susu lagi... Sy kerap juga urut2, picit2 & cuci kwsn nipple, tpi masih tiada air susu keluar, mmg dia lambat ke? Paling awal/lambat bila air susu badan akan discharge.? Mohon pencerahan momi yg berpengalaman...

1 Balas

Selalunya lepas bersalin automatik susu akan keluar. Ada orang jugak yang susu keluar awal. Ada orang 5 bulan dah keluar susu. Normal je tu kalau belum keluar susu lagi.