Kuning bayi

Hello mommies. Susu formula lactogen okay tak untuk bayi yang ada kuning? Sebab susu badan tak banyak. So bagi minum susu lactogen supaya dia kencing berak dan kuning pun terikut turun

13 Balas

Dutch baby tak sesuai ke ? sbb sy belikan ank dutch baby , nk bgi dia kerap berak . kalau susu ibu, dia kerap kencing je. berak payah. tp bila fm plak, kdg sikit je dia berak . tu pn mcm keras, biji2.. Atau tu sbb pemakanan dri si ibu ?

4y ago

Atau cuba kurang kan kepekatan susu tepung, klu sy, sy sllu kurang kn one spoon susu tu.. Jdi tak pekat sgt

Saya dulu mula2 bagi Karrihome (susu kambing), tapi najis bayi warna hijau macam tu. So tukar kepada S26 barulah najis dia normal warna kuning mustard..

4y ago

Sampai sekarang. Dia baru je 2.5 bulan. Tp jarang2 dah bagi sbb skrg banyak bagi susu badan.

Saya pakai karihome. Alhmdulillahh kuning baby cepat turun n banyakkan bagi susu badan

X pernah pula cuba sbb saya fully bf dan saya banyak minum air suam.

susu lactogen ok..dulu ank sy kuning..sy bg susu lactogen la..

Sy pun gune lactogen alhamdulilah okeh . Cmpur gn susu bdn

Ok tu, sy pena dgr org ckp..tp sy pakai enfalac

Sy pun duna lactogen sbb bby kuning jgk

Sme baby sye kuning sye bg susu snow

Anak sis brpa hari dah