Susu lactogen rumusan bayi

Ada sesiapa boleh share pengalaman baby usia 1 bulan minum susu lactogen? Anak saya usia 1 bulan 10 hari. Mula mula minum karihome sebab jaundice. Selepaa habis jaundice, minum karihome berak keras. Kemudian saya tukarkan kepada lactogen. Berak kencing okay, tapi dia macam kurang menyusu. Selalu karihome 3pz, tapi lactogen buat 2oz pun tak habis. Adakah sebab susu lactogen mengenyangkan atau susu tu tak sedap? 🤭 mohon sesiapa ada pengalaman komen di bawah. Terima kasih

4 Balas

anak sy 2 hari sy dah bg lactogen sebab masa tu jaundis dan air susu pun kurang. bila anak dah 3 bulan sy bagi lactogen lg utk bantu kenyang sebab bila anak sy susu bf,dia meragam sebab tak kenyang agaknya. sampai sekarang umur dia dah 2 tahun lebih pun masih minum lactogen. setakat ni berat anak sy naik cantik. kalau kes sis ni,sy cadangkan buat 2 oz je sekali minum,tp bagi susu kerap sebab baby masih umur sebulan.

2y ago

Terima kasih sis atas perkongsian 🥰

ok je susu lactogen anak saya 8hri saya dah bgi susu lactogen sbab ada kuning lpas je susu tu kuning trus trun & sekarang dah 22hri saya still bgi susu lactogen & bf sbab tngok baby kenyang je,lepas susu msti tdur lena & ngam dngn anak, alhamdulillah

7mo ago

saya nak letgo susu lactogen langkah 1. Baru beli dan tak bukak lagi. Anak tak sesuai. Harga kedai RM49.95 NAK JUAL RM40SAHAJA. ws 01140352809

saya nak letgo susu lactogen langkah 1. sebab jual anak tak sesuai. baru beli dan tak bukak lagi dalam ni ada dua pek. ws 01140352809

anak sy start hari ke 10 minum lactogen sbb susu bdan kurg ..berak kencing smua okey ..skli minum 2 oz tapi hampir 2 jam skli dia nk susu ..

1y ago

Najis baby memang akan sntiasa cair ke kalau minum susu ni?