Waktu tidur bayi NB

Hi mommies 👋🏻 Siapa boleh share pengalaman kat saya. Anak saya baru 13 hari, sedara kata kalau demam kuning hilang baby banyak celik mata dari tidur. Nak dijadikan cerita, harini dari pukul 7pagi sampai lah 3petang dia meragam & tak tidur🥲 Dah banyak kali bagi susu, tukar pampers, sapu minyak telon pon still takmau lena. Kalau lena pon sekejap je, letak atas tilam dia bangkit balik nak ngempeng. Naik pening kepala saya mikir apa yang tak kena😌😭

2 Balas

Kalau cuaca sejuk atau panas sgt pn boleh jd mcm tuh baby asyik nk ngepeng je kalau panas pakaikan bedung je kalau sejuk pakaikan baju lengan panjang pastu bedung mcm anak saya selalu meragam time mlm sbb rumah mak saya mlm panas jd option saya bedungkan saja takyah pakai baju

Bedung? Boleh belajar tenangkan dan tidurkan bayi di FB baby language.