36 weeks

Hi mommies semua.. ada x masa pregnant sakit celah kangkang.. skrg dh 36 weeks.. nak jalan pun terasa juga sakitnya😢😥

218 Balas

normal dear, nikmati saat2 trimester trakhir ni, saya pulak jenis suka brjalan, mmg da tahu nak brsalin tp kaki ni tetap nk brjalan, nnti da penat mula la bngkak2 kaki mlm2 huby tlong sapukan mnyak, tp tula alhamdulillah brsalin pun mudah sngat, msuk LR kul 10pg mcm tu kul 12 lebih tu da brsalin, nnti da ada bby lg struggle fizikal mental kena kuat, just enjoy ur prgnt 😊

2y ago

Sama la kita sis.. kerja nak berjalan je.. tak larat pun still enjoy jalan🤭🤭 harap bersalin kalini mudah tanpa koyak la

sy pun alami sakit² tu. dah 37wks. klu berjalan mmg dah mcm penguin dr wks 36 dah. 1st baby ni. umor pun dh 40an. semoga semua mommies dipermudahkan urusan semasa masih preggy dan urusan bersalin nti. semoga sihat² shj mommies and babies. 🥰😘🥰😘

2y ago

amin semoga di permudahkn

Normal tu sis. Sy sakit celah kangkang start 3rd tri.. pehh nk tkr position tidur pun payah.. pakai seluar kene duduk.. sbr jelah. Sikit minggu je tu.. semoga dipwrmudahkn

10mo ago

Betul tu.. allahu time tido memang sakit setiap kali nk tukar position.

sy 36wks jln pun dh x larat dh ,sy kne brsalin awl 37 atau 38 ni ,sbb sy ad gdm ..doa kn sy dipermudah kn brsalin .sy n bby slmt ..

2y ago

maaf sy nk tnya , kalau ade gdm mmg kena bersalin awal ke mcm mne ? sbb sy pun ade gdm . risau jgk

sy dah 38 weeks kandungan ke3..Lain MCM sakitnya bila berjalan dr parking kereta nak ke lif pjbt MCM panguin dah berjalan😅 MMG dah kecik langkah ni moga2 kita IBU2 TGH tggu due ni selamat semuanya..Org kata banyak berjalan mudahkan proses bersalin☺️

3y ago

sч duє 28/9 tpí 7/9 sєrαh dírí czєr

normal.. sy pon 35weeks da jalan mcm peguin. nurse ckp normal la tu sbb kepala baby dah ready to labour position, dia akan push or drill laluan cervix utk mudahkn kita bersalin nti, mmg sakit especially anak 1st sbb laluan cervix kita masih sempit

Makin nk beranak makin kerap sakit2.. Semua sakit nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

12mo ago

knp tkleh join eh

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin dan permudahkan semua urusan bakal² ibu yg akan brslin jgk Aamiin trmsk la dri sy yg bakal brslin jgk slmt ibu dan ank aamiin

2y ago

Amiin2🤲

Saya sakit macam kejang kat pangkal paha tapi belah kanan je, especially waktu baru bangun tidur terasa sangat. Kadang2 cramp kat betis kiri. Dah sapu minyak panas pun lega kejap je. Nurse kata maybe sebab kurang kalsium. Lepas saya amalkan minum susu at least secawan sehari, baru sakit2 tu hilang. Sekarang nak masuk 36 minggu, tapi jalan macam penguin dah kat rumah. Kat luar kontrol sikit jalan kang obvious sangat gaya penguinnya 😆

Sy tngh alami nie.. dye pnya sakit smpai tdo nk tukr posisi pn sakit jgk pe lgi nk msuk kete nk drive perghh tramt sakit..ank2 dua sblum nie x pernh kna cmni.. mklum lh fktor umo hmpir 13 thun x bernk🤣doc ckp norml sb bby dh btul2 kt bwh.. now sy dh 37 mnggu lgi lah mkin sakit😩cept2 lh bby kuar bio hilng sakit nie smua😫