36 minggu sakit

Hye mommies.. ada macam sya tak 36 weeks.. tpi tak larat dah nak gerak.. celah kangkang pun sakit sgt.. ble share tak pengalaman korang...

10 Balas

Mungkin keadaan kita sama, sakit celah kangkang time 38w, pegi hospital nk check up biasa tp kena admid wad pula bukaan 1cm, doctor nk czer terus tp sy nk bersalin normal, time ni boleh jalan slow2 tp 4 hari duduk di hospital keadaan makin teruk, tk boleh jalan langsung menangis2 panggil nurse nk kencing, nk bangun solat tk boleh, hari ke5 minta nk balik time ni dh makin teruk nk gerakan kaki tk boleh langsung, sampai rumah semua menangis tengok keadaan sy, tk boleh tido, tido pom telentang tk boleh gerak kiri kanan, bila baring nak bangun tu ya Allah mcm malaikat cabut nyawa suami tengok keadaan sy pom menangis2, nk pegi toilet suami tolak pakai wheelchair skrg 39w 4hari masih berkerusi roda tp alhamdulillah boleh jalan sikit2 doa kan sy boleh bersalin normal 6/1 ni serah diri due date 7/1

1y ago

Alhamdulillah sy selamat besalin induce 1kali 9/1 6jam dlm LR baby girl berat 3.1kg terima kasih yg doa kan sy

Sama. 36w4d.. Ya ampun sakit nye laa time nak bangun, nak tido 😂. Nie sakit bawah perut belah kanan. Tanya nurse smalam time checkup dia kata normal je. Bila nak jalan kene tampung sikit perut ngan tangan. Baru x sakit. Kalau tak ase nak jalan sambil membongkok jer 😑 Esok lusa nak anta amik anak school pulak, xtau laa camne 😂 nak jalan pun lemau rasa.

1y ago

sama la kita sis . 36w4d.. due 31hb.. sakit nya celah kangkang . kemaluan pn sakit . tiap hari nk kena drive hntr n ambik ank skolah.. seorg skolah sesi pagi seorg sesi ptg.. ank no 2 sya 10 thun dah.. mkna nya beza umur dgn adik dia yg nk kluar nnt 10 thun.. rasa mmg mcm ank first.. sbb jarak umur jauh..

Hai sis. Same la sy masuk 36 minggu sakit celah kangkang dr tuhan yg tahu. Nak bangun dr duduk/baring sngatlah mnyeksakan. Normal je sbenarnye sbb baby dh berat n turun ke bwah. Mnyebabkan tulang pelvik kite trbuka cikit. Nak2 klau bby besar atau kite nie jenis badan kecik.

samaa sis. dah lah kerap sembelit. duduk la lama dkt tandas. nak bangun dari katil, dari duduk, sakit macam nak tecabut kaki. ni pun masih drive sendiri g kerja pulak jauh. ingatkan dah start sakit celah kangkang tu baby dah engage. rupanya masih selesa lagi terapung2. 😂

1y ago

saya dah 36w3d arini.

Sama. Mengandunga nak 1st dgn yg ke2 ni betul2 berbeza. Sya ingat lg, bukaan dah 2cm tp sya masi boleh brjalan di mall dgn husband. Yg ke2 ni, sya dah xlarat utk berjalan lama2. Paling susah bila nak bangun dr katil. Rasa mcm penguin, tergolek2 😅

1y ago

Kan..patut yg ke2 ni kita lebih bertenaga tp terbalik la pulak 😅. Semoga baik2 je utk awak dan smoga cpt dpt bukaan

normal sis . sy dari 27w lg rasa sakit celah kangkang . nak bngun pn memang seksa teramat jln pn mengangkang . skrg dah 37w pn masih sakit lg .

sama la saya pun 36minggu..skarang ni rasa mcm sesat nafas lepastu sakit kat celah2 peha..kdang2 rasa ngilu dkat bawah

Sama sis. Nak bangun dr katil tu ya Allah macam nak nangis 😂 nak pusing2 pun sakit ya amat 🥲

sama ,masa pregnant ank 1'st dlu mcm tu jgk.Makin dekat due makin xlarat&nk bangun susah 😂sangkut dekat perut

start 32w sekarang 39w masi rasa yg sama😪