kencing manis

Hi mommies semua,ada tak mommies yg ada pengalaman kencing manis time pregnant??sy 36weeks skrg dan start hr ni doktor suruh mkn ubat kencing manis,seblm ni ank ptama n yg kedua ok je tk da masalh kencing manis,jd sy nk tau pengalaman mommies yg pernah ada situasi mcm tu seperti sy,sbb sy first time jg ada kes kencing manis ni jd risau jg sy..

2 Balas

Saya ada jugak tapi monitor makan je..Siap beli mesin cek gula kat farmasi. Senang nak tahu apa makanan yg tinggikan gula dalam darah. Kalau lapar saya makan kacang2 roasted yg xbergaram. Air manis semua xminum langsung. Baby lahir normal 2.5 kg je. Lps bersalin still cek gula sbb dh terbiasa. Alhamdulillah dh bebas kencimg manis.

Sy kali ni kena.. detect masa 27w.. jaga mkn je..amalkan suku suku separuh.. for munching mkn la kekacang,green apple,jambu batu,n fruits yg masam..kalau teringin bnda manis mkn sikit je buat hilang teringin..