Spotting or bleeding??

Hi mommies semua ? saya dah buat upt test clearblue and mmg shows 2-3 weeks pregnant. Tp lpas 3 hari sy test sy rasa sy ada spotting sbb darah coklat sikit je klua. But the next day sy demam lpas tu hari2 klua darah y sikit2 je. Even pakai pantyliner pun darah tu just dua tiga titik. Bukan darah coklat dah, more to maroon like darah period. It’s been happening for 3-4 days now. Bila sy scan last week doc kata xnampak apa lg suruh folo up lg 2 weeks. So skrg ni sy tak tahu tu darah apa and if something wrong with me. Harini sy amek lg upt test and still dua line terang. Ada any mommies pernah melalui benda y sama tak? Update : sy mengandung luar rahim. Ectopic pfegnancy. Surgery mid february 2020. Doc kata usia kandungan dlm 6 weeks.

3 Balas

Bnyak kn berehat ye...sy pnah spotting n bleeding...ancaman keguguran...Alhamdulillah bby msih kuat dlm rahim...cuma kena hati² xbleh buat kja berat...doktor bg ubt kuatkn rahim...sy skrg dh 4bln...spotting n bleeding belaku msa 4w4d smpai 10w..drh mula² ckit je..pastu sehari tu drh bnyk sbb sy drive dri perak ke penang....spotting bleeding ad yg normal...ad yg xnormal...pape pendarahan kna p hospital...semoga sis ngn bby sihat amin

4y ago

Xpa sis mkn je ubt yg doktor bg tu..smpai abis...hati² buat kja...mkn yg seimbang...klau bleh baring je...sy dh 4bln xbrani buat kja rumah...mmg tdo ja...sis dh bpa bulan...insha allah..semoga allah lindungi bby yg ad dlm perut kita semua amin

normal klau bleeding sikit².. klau bnyk baek refer doktor.. klau nk scan better tnggu 7 weeks keatas..

Normal if bleeding mcm spotting tu