KK atau Klinik Swasta

Hi mommies semua. Just nk tanya, mana better ye kita buat check up di KK atau klinik swasta? Sy dh 27weeks. Sy buat check up di klinik swasta. Tapi sy selalu dgr org ckp buat di KK lagi bagus. Itu membuatkan sy runsing jgk lah fikir, tak baguskah sy buat check up di klinik swasta?

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Kk paling terbaik, kalau dari awal mmg checkup kat swasta. Pastu ada masalah swasta mmg akan tendang pegi kk sbb tanak terima risiko and kk lagi banyak doc yg lebih tau. Tapi mmg kk mmg takkan layan la sbb nak sangat checkup swasta😊

Orang cakap kk lagi bagus sebab selalunya swasta kalau ada risiko dia akan hantar dekat kk. Kalau okay je boleh bersalin normal takde risiko okay je. Saya pun check up dekat swasta. πŸ˜…