Check UP Salam mommies, nak tanya ada tak yang buat monthly checkup dkt klinik swasta? okay tak ya?

Saya nak dgr pendapat dari mommies yg dh buat dkt klinik swasta...

3 Balas

First pregnancy saya bukak pink di KKIA dan hospital swasta. Reason bukak di KKIA sebab nakkan pengalaman. First time kan hehe. Apa yang saya dapat, checkup di hospital swasta lebih details daripada apa yang saya dapat di KKIA. Pregnancy saya lebih terjaga. Masa 20 weeks++ saya tutup terus buku KKIA and proceed dengan swasta sampai lah bersalin. Next pregnancy tak nak associate dengan KKIA dah. Cousin saya fully checkup kat klinik swasta guna panel husband dia. Bersalin di gov hospital.

Saya check up di swasta dan kk.. Kalau di swasta tu, setiap kali appointment, akan ada scan.. Dan appointment biasanya boleh minta pada hari sabtu atau ahad. Husband boleh masuk sama2.. Saya buka juga buku di kk sebab sy dah duduk dengan husband. Husband mengajar di kawasan luar bandar. Jadi KK ni dekat je..

2mo ago

Ohh so boleh checkup dua dua ya. Tapi kalau checkup swasta still kena buka buku pink ke ? Atau dia akan update dekat buku pink kk

Saya buat dua2 d swasta. My preference, d KK lagi detail check up dia. Siap sampel kencing dia always check. Kalau d swasta, scan & check bp je. Tapi I deliver dekat swasta to fully utilize company benefits